חלק ניכר מהמזון אותו כולנו אוכלים בכל יום, מזון שאנו נוטים לחשוב עליו כעל טבעי, אורגני, מהטבע, הוא למעשה המצאה מעשה ידי אדם.
לדוגמא הכרובית, הקולורבי, הברוקולי, הכרוב, הלפת, ועוד – כולם מקורם מצמח חרדל מצוי. במשך מאות ואלפי שנים, תוך כדי הכלאות גנטיות – יצרו חקלאיים את כל ירקות הכלאיים האלו. ועל הדרך יצרו עוד שלל זנים לא מוצלחים שעד היום מייצרים הרס בשדות הטבעיים ברחבי העולם.
כרוב הניצנים (כמו שרבים ניחשו) הוא תוצאה של משחק יתר של חקלאי בלגי עם הכרוב. השקדים המצויים היו בעבר מרים הרבה יותר ורעילים. 50 שקדים היו הורגים אדם ללא כל מאמץ עקב ריכוז הציאניד בהם. מתישהוא לפני אלפי שנים מצאו דרך לנטרל את הרעל לאחר ניסויים רבים.

לפני מיליוני שנים היה רק עץ פרי הדר מזן אחד בעולם. ממנו התרבו הלימון, הפומלה, והמנדרינה – באסיה. רק כאשר הגיעו האירופאיים למזרח התחילו פירות ההדר לעשות מסען מערבה. האשכולית הומצאה במאה החמש עשרה.
הבננה, הפרי האקזוטי – למעשה הומצא במאה ה-19 באנגליה על ידי החקלאי יוסף פקסטון. הוא פיצח איך להפוך את הבננה המצויה של אותה התקופה שדמתה לתפוח אדמה הרבה יותר מאשר לפרי המתוק אותו אנו מכירים.
הגזר הכתום למעשה היה במקור לבן לחלוטין. בשנת 900 לספירה הומצא לראשונה הגזר הסגול והצהוב. רק במאה ה-17 טוענים ההולנדים שהמציאו את הגזר הכתום כמחווה לדגל הלאומי ולמלכם וויליאם "הכתום".
לקריאה נוספת על האפרסק, התותים, האבטיח, העגבניה ועוד הפתעות.
מטלטל
מפתיע מאד.
לא יאומן. כל מה שחשבנו… זה לא בדיוק זה