בשבועות האחרונים מתמודדת אירן עם הפסקות חשמל חמורות בטהרן וערים מרכזיות נוספות. מיליונים מצאו עצמם ללא חשמל במשך שעות רבות, רמזורים כבו, משרדים הוחשכו, ושיעורים ברשת נפסקו. עם התמודדות קשה בזיהום האוויר והדרדרות במצב הנגרם בשל מגיפת הקורונה – המדינה חיפשה במהירות איך לעצור מכה חדשה זו. לאחר חיפוש קצר הופנתה האצבע המאשימה אל עבר המטבע הוירטואלי, הביטקוין.
ברחבי המדינה נפתחו מחסנים אדירי מימדים אשר בכל אחד אלפים רבים של מחשבים המחפשים בקדחתנות אחרי ביט-קוינים חדשים שניתן למכור. מחשבים אלו צורכים כמות אדירה של חשמל, בנוסף למערכות קירור נרחבות שמהבות עומס אדיר על רשת החשמל של המדינה.
הרשויות סגרו 1600 כאלו מרכזים בימים ספורים, ביניהם עסקים חוקיים רבים שרשת החשמל אינה מסוגלת לתחזק.

מאז איסור המסחר עם אירן שהכריז עליו דונלד טראמפ בשנת 2018, הפך המטבע הוירטואלי לדרך לגיטימית להמשך מסחר בין המדינה לארצות רבות אחרות. כמו מדינות אחרות הנמצאות תחת הגבלות מסחר בין-לאומיות – הפך המטבע הוירטואלי למקום בטוח יותר לשמור את הכסף מאשר בבנקים.
כיוון שהחשמל ברובו מסובסד על ידי המדינה, ערוץ עסקי של כריית מטבעות וירטואליים אטרקטיבי יותר מאשר במדינות רבות אחרות. כיום היא נמצאת בין עשר המדינות הראשונות בעולם בכרייה של מטבעות מסוג זה.
אך מספר מומחים טוענים שהביטקוין הוא טרף קל במקרה זה. התעשייה כולה צורכת רק 2 אחוז מרשת החשמל. ייתכן שזה הקש ששבר את גב הגמל, אך מקור הבעיה בכך שבעקבות המגפה רוב האוכלוסיה נשארת בבתים וצורכת חשמל רב יותר מבשנים קודמות.
פרסים…..
כתבה מעניינת מאוד ריקי, נראה שהמצב שם מאוד אומלל.
אולי עכשיו יהיה איזה שינוי במדיניות עם ארה"ב בעקבות כניסתו של הנשיא החדש..
סיפור משוגע לגמרי…. כמה מעט אנו יודעים על הארץ הזאת, תמיד רק עסוקים בלהפחיד אותנו מפניהם.
מאד מעניין, בפרט שכה נדיר למצוא מידע אמין על מה שקורה בארץ הזאת. מאיפה לקחת את האינפורמציה הזאת ?