כמו כמעט כל הכנסים בעולם בשנה האחרונה, גם כנס הטכנולוגיה הגדול והחשוב בכל השנה, ces, נערך באופן וירטואלי ולא באולמי ענק בלאס וגאס כהרגלו. למרות זאת הצליח הכנס למשוך עשרות חברות להציג את מיטב יצירותיהם פרי עבודתם בשנה האחרונה. קשה לדעת איזה מוצרים יתפסו ואיזה ייעלמו למחרת – אך רוב הטרנדים הטכנולוגים של המאה העשרים ואחת התחילו על בימת כנס זה.
באופן לא מפתיע רבים מהמוצרים השנה ספגו השראה מהמגפה העולמית. ענקית הטכנולוגיה מדרום קוריאה lg הציגה רובוט אוטונומי המתנייע באופן עצמאי במשרדים, מסעדות, בתי ספר ומבני ציבור ומחטא משטחים באור אולטרה-סגול.
על אף התקווה שהמגפה תחלוף בחודשים הקרובים, החברה הקוריאנית מתבססת על נחת יסוד שהצורך בחיטוי תמידי לא ייעלם בשנים הקרובות.

סטארטאפ נוסף מבוסס על הנתון המקובל היום על כולם כי אוורור ואחוזי הלחות משפיעים באופן ישיר ומשמעותי על התפשטות נגיף הקורונה בחללים סגורים. אך כמה אוורור הוא בגדר ״מספיק״? סדרת חיישנים המתחברת לנייד היא מוצר חדש הבא לנתר את איכות האוויר ואת מספר האנשים הנמצאים בחדר אחד בזמן נתון. כאשר איכות האוויר יורדת והסכנה להידבקות עולה, מציעה האפליקציה לפתוח חלון – רעיון פשוט וגאוני.
מוצר נוסף הינו רובוט המסוגל לבשל מנות שונות, החל מחיתוך המוצרים, תיבול, בישול והגשה. החברה משווקת את הרובוט החדש ככלי הכרחי במיגור הקורונה במסעדות, קפיטריות, בתי קפה, ורשתות מזון בעולם. גם חברת בינאטון יצאה עם מוצר חשוב בהחלט – מסכת פנים נגד קורונה המתחברת לבלו-תות. למה לא.

לסיום אביא מוצר שיכול להביא ברכה קטנה למרפסות הבתים ולכולנו שסגורים בהם מזה חודשים אין ספור. עם האופנה החדשה של גידול עציצים בבתים, וירקות באדניות – מדוע לא לגדל דבורים על עדן החלון? חברה איטלקית משווקת כוורות מיניאטוריות המנטרות באופן עצמאי את בריאות הדבורים, ואפילו מאפשרות לאסוף מעט דבש לכריך בבוקר ללא חליפת כוורנים מלאה.
/https://public-media.si-cdn.com/filer/2b/a8/2ba8c7ba-71d4-47a2-9588-67189d730507/beeing_b-box.jpg)
הייתי שמחה לגדל דבורים בגינה.
כוורת בבית איזה רעיון נפלא
ריקי יקרה יש לך קישור הכין אפשר להשיג כוורות ביתיות כאלה?
באופן אישי מתחברת לטכנולוגיה שלא קשורה לשיעבוד המרעיל לטלפון הנייד.